Ukrayna, ele geçirdiği topraklarda 'insani koridorlar' kuracak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin Rusya'nın Kursk bölgesindeki Ukrayna ordusunun ilerleyişinden bahsetmesinin ardından, başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk; buralarda sivil tahliyesi için insani yardım koridorlarını oluşturacaklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky dün, Ukrayna birliklerinin çarşamba sabahından bu yana Rusya'nın Kursk bölgesine 1-2 km daha ilerlediğini söyledi. Rusya da, daha fazla ilerlemeyi durdurduğunu iddia etti.

Dün, Ukrayna başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, Ukrayna sınırlarını korumak için Kursk'ta bir "güvenlik bölgesi" planları olduğunu söyledi. Bölge içerisinde insani hukukun koruması altında olan Rus sivillerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Vereshchuk, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda; hem Rusya'ya hem de Ukrayna'ya doğru sivil tahliyesi için insani koridorlar oluşturulacağını belirterek uluslararası insani yardım kuruluşlarının da bölgeye kabul edileceğini sözlerine ekledi.

Dün gece yayınlanan bir sonraki yazısında, insani yardıma ihtiyaç duyan veya Ukrayna'ya tahliye olmak isteyen Kursk sakinleri için 24 saat açık bir yardım hattının olduğunu da dile getirdi.

Dünya Haberleri