Ukrayna Rusya saldırılarına yanıt olarak ilk kez bu kadar ileri gidiyor

Ukrayna, Rusya'nın derinliklerindeki bir havaalanına saldırdığını söyledi. Ukrayna güçleri Rusya sınırının 10 km ötesine kadar ilerledi.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın iç kesimlerindeki bir askeri havaalanını vurarak, depoları güdümlü bombalarla imha ettiğini duyurdu. Ordu, yaptığı açıklamada; Ukrayna sınırına 350 kilometreden (217 mil) fazla uzaklıkta bulunan Lipetsk havaalanında gece boyunca gerçekleşen saldırının ardından büyük bir yangın çıktığını ve çok sayıda patlama meydana geldiğini bildirdi.

Lipetsk'in bölgesel yetkilileri, bölgede şu anda olağanüstü hal ilan edildiğini ve patlamaların bir "enerji altyapı tesisinde" gerçekleştiğini doğruladı. Yakındaki dört köyün sakinleri tahliye edildi.

Bu gelişme, Ukrayna ordusunun Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesinde büyük sınır ötesi harekatını sürdürdüğü ve bölgede olağanüstü halin de yürürlükte olduğu bir sırada gerçekleşti.

UKRAYNA İLK KEZ BU KADAR İLERİ GİTTİ

Ukrayna birliklerinin Rus topraklarının yaklaşık 10 km içinde faaliyet gösterdiği bildiriliyor. Bu, Moskova'nın Şubat 2022'de tam ölçekli bir işgal başlatmasından bu yana Kiev'in gerçekleştirdiği en derin sınır ötesi ilerleme olarak kayıtlara geçti.

1000'E YAKIN ASKER RUSYA'YA SALDIRDI

Rusya ordusu, tanklar ve zırhlı araçlarla desteklenen 1000'e yakın Ukrayna askerinin Salı sabahı Kursk bölgesine girdiğini bildirdi.

300'den fazla askerin öldürüldüğü ve yaralandığı söyleniyor ancak bu iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, perşembe günü geç saatlerde yaptığı bir video konuşmasında, iddia edilen müdahaleye doğrudan değinmeden, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin sonuçlarını "hissetmesi" gerektiğini söyledi.

"Rusya savaşı ülkemize getirdi ve bunun acısını da çekmeli" dedi ancak Ukrayna'nın saldırılarına doğrudan değinmeyerek, "Ukraynalılar hedeflerine nasıl ulaşacaklarını biliyorlar" ifadelerine yer verdi.

Dünya Haberleri