Ukrayna'nın Rusya çıkarmasından son durum..

Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlediği saldırıda son durum. Rus bayrağı sökülüp yere atıldı, 100 Rus askeri esir alındı.

UKRAYNA ORDUSU KURSK'A ÇIKARMA YAPTI

Zelenskiy, Ukrayna'nın Kursk'ta birden fazla yönde ilerlediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna güçlerinin Rusya'nın Kursk bölgesine doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Ukrayna lideri, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, güçlerin bugün çeşitli yönlere doğru bir ila iki kilometre ilerlediğini belirtti.

100 RUS ASKERİ ESİR ALINDI

Bununla birlikte Ukrayna güçlerince, bugün Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlen operasyonda 100 Rus askerinin esir alındığı belirtildi.

UKRAYNA TELEVİZYONU, İLK KEZ RUSYA SINIRLARI İÇİNDEN YAYIN YAPTI

Ukrayna televizyonu, Kursk bölgesinin önemli yerleşim yeri olan ve en azından kısmen Ukrayna güçlerinin kontrolünde bulunan Rus Sudzha kasabasından bir haber yaptı.

RUS BAYRAĞINI SÖKÜP ATTILAR

Ukraynalı askerlerin yerel bir okuldan Rus bayrağını söküp yere attıkları görülüyor.

One Plus One savaş muhabiri Natalia Nahorna olay yerinden bildirirken askerlerin "Ukrayna'ya şan olsun!" diye bağırdıkları duyuluyor.

"Kahramanlara şan olsun!" diye karşılık vererek Ukraynalıların bu savaşta yaygın olarak kullandıkları slogan Rus topraklarında da tekrar vurgulandı.

Nahorna'nın raporunda ayrıca Ukrayna güçleri tarafından imha edilen bir Rus askeri konvoyunun görüntüleri de yer alıyor.

SON DURUM NEDİR?

Ukrayna'nın Batı Rusya'daki Kursk'a saldırısını başlatmasının üzerinden bir haftadan fazla zaman geçti. İşte son durum:

  • Ukrayna'nın en üst düzey askeri komutanı, Kiev'in Kursk bölgesine yönelik saldırısı sırasında güçlerinin 100'den fazla Rus askerini esir aldığını söyledi.

  • Başkan Volodymyr Zelensky, Ukrayna güçlerinin bugün birden fazla yönde ilerlediğini söylerken, Ukrayna'nın Rusya'nın yaklaşık 1.000 km2'sini (386 mil kare) ve 74 kasaba ve köyü kontrol ettiğini iddia etmesiyle birlikte geldi.

  • Ukrayna sınırındaki ikinci bir Rus bölgesi olan Belgorod'da olağanüstü hal ilan edildi . Yerel vali, bölgenin son 24 saatte 23 drone saldırısına maruz kaldığını söyledi.

  • Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik tam ölçekli işgalini başlatan Rusya, Ukrayna'nın kendi topraklarındaki operasyonları nedeniyle barış görüşmeleri olasılığının "uzun bir duraklama" içinde olduğunu söylüyor.

UKRAYNA'NIN EN ÜST DÜZEY ASKERİ KOMUTANI SUDZHA'YI KONTROL ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Ukrayna Başkomutanı, Ukrayna birliklerinin artık Rusya sınırındaki Sudzha kasabasını tamamen kontrol altına aldığını iddia etti.

Telegram'da paylaşılan bir videoda, Oleksandr Syrsky'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesindeki Suzha kasabasında Rus askerlerine yönelik "arama ve imha" operasyonunu "tamamladığını" söylediği görülüyor.

Dünya Haberleri