Ukrayna'nın Rusya'ya saldırılarının ardından Rusya teyzakkuzda

Rusya, Ukrayna saldırısı nedeniyle 'terörle mücadele' moduna geçti.

Rusya, Ukrayna askerlerinin sürpriz bir sınır ötesi saldırısını önlemek amacıyla üç bölgede "terörle mücadele operasyonu" başlattı.

Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerindeki yetkililer, artık insan ve araç hareketlerini kısıtlayabilecek ve diğer önlemlerin yanı sıra telefon dinlemeyi de kullanabilecek.

UKRAYNA'DAN TEHDİT

Ukrayna birliklerinin Rusya'nın 10 kilometreden (altı mil) fazla iç kesiminde savaşırken bir bölgesel kasabayı ele geçirme tehdidinde bulunduğu bildiriliyor. Bu, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik tam ölçekli işgalini başlatmasından bu yana en derin ilerleme.

Rusya'nın üç sınır bölgesindeki yeni güvenlik önlemleri, Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (Nak) tarafından cuma günü duyuruldu.

Bunun, "vatandaşların güvenliğini sağlamak ve düşman sabotaj ve keşif birlikleri tarafından gerçekleştirilecek terör eylemleri tehdidini bastırmak" amacıyla yapıldığı belirtildi.

Yetkililer artık özel evlere girme, trafiği ve yayaların hareketini kısıtlama, insanların geçici olarak başka yere taşınmasını emretme ve elektronik ortamda gönderilen bilgileri izleme yetkisine sahip.

Bu durum, Moskova'nın Ukrayna saldırısını durdurmakta zorlandığı bir dönemde yaşanıyor.

Rusya, Ukrayna'ya bağlı bine yakın askerin, tanklar ve zırhlı araçlarla desteklenerek Salı sabahı Kursk bölgesine girdiğini bildirdi.

Ukraynalıların o tarihten bu yana çok sayıda köyü ele geçirdiği ve bölgedeki Sudzha kasabasını da tehdit ettiği bildiriliyor.

Dünya Haberleri