Ukrayna'yı destekleyen bir yardım kuruluşuna yaptığı maddi destek sonrasında ABD vatandaşı da olan Rus balerin hapse atıldı

Rusya'da vatana ihanetten 12 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD'li-Rus kadın

Rus mahkemesi, amatör balerin Ksenia Karelina'yı Ukrayna'yı destekleyen bir yardım kuruluşuna 51 dolar bağışladığı gerekçesiyle vatana ihanet suçundan 12 yıl hapse mahkûm etti.

Hem Amerikan hem de Rus vatandaşlığına sahip olan Karelina, geçen hafta kapalı kapılar ardında yapılan duruşmanın ardından hakkında yönelik çıkan iddiaları reddetmedi.

Balerin, Los Angeles'ta yaşıyordu ve 2021'de ABD vatandaşı oldu. Geçtiğimiz ocak ayında Moskova'nın yaklaşık 1altı yüz km. doğusunda bulunan Yekaterinburg'da bir aile ziyareti sırasında tutuklandı.

Hakkında 15 yıl ceza talebiyle yargılanan Karelina, Yekaterinburg'daki mahkemede vatana ihanetten suçlandı ve genel rejim ceza kolonisinde hapse mahkum edildi.

KARELİNA NEYDEN SUÇLANMIŞTI?

Karelina, Rusya'nın FSB güvenlik servisi tarafından Ukrayna ordusuna silah sağlayan bir Ukrayna örgütüne para toplamakla suçlanmıştı.

Yardım kuruluşu Razom, amatör balerinin tutuklanmasının kendilerini "dehşete düşürdüğünü" söyledi.

Haziran ayında, casusluk suçundan hapse atılan ancak bu ayın başlarında ABD ve diğer ülkelerle yapılan büyük bir tutuklu takası kapsamında serbest bırakılan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ile aynı mahkemede yargılandı.

Erkek arkadaşı boksör Chris van Heerden, geçen hafta davanın kendisi için üzücü ve sinir bozucu olduğunu söyleyerek, kendimi onun yerine koyup neler yaşadığını hayal bile edemedim" dedi.

Dünya Haberleri