YouTube ünlüsü kılığında olan adam, küresel cinsel şantaj suçundan hapse atıldı

Avustralya'da, dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce kızı kamera karşısında cinsel eylemlerde bulunmaya zorlayarak şantaj yapan ünlü bir YouTuber'ı taklit eden bir saldırgan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Muhammad Zain Ul Abideen Rasheed, İngiltere, ABD, Japonya ve Fransa dahil olmak üzere 20 ülkeden 286 kişiyle ilgili 119 suçlamayı kabul etti. Kurbanlarının üçte ikisi 16 yaşından küçük.

Perth mahkemesinde 29 yaşındaki adamın, yakınlarına açık mesajlar ve onların fotoğraflarını göndermekle tehdit ederek onları giderek daha aşırı bir taciz döngüsüne zorladığı öğrenildi.

Avustralyalı yetkililer, bunun "tarihin en kötü cinsel şantaj vakalarından biri" olduğunu söylüyor.

Avustralya Federal Polisi Yardımcı Komiseri David McLean, "Bu adamın dünyanın dört bir yanındaki kurbanlarına karşı gösterdiği aşağılayıcı ve korkutucu duyarsız tavrı Avustralya'da kovuşturulan en korkunç cinsel şantaj davalarından biri haline getiriyor" dedi ve "Bu tür çevrimiçi istismar ve suistimaller yıkıcıdır ve hayat boyu sürecek travmalara neden olur." diye devam etti.

Avustralya Yayın Kurumu'na (ABC) göre, Yargıç Amanda Burrows salı günü cezasını açıklarken; Rasheed'in suçunun ülkede "benzer bir davanın bulunmadığı" kadar büyük olduğunu söyledi.

RAŞİD'İN TAKTİĞİ

Kendini 15 yaşında bir Amerikalı internet yıldızı olarak tanıtan Raşid, hedefleriyle önce sohbet başlatıyor, sonra da onları cinsel fanteziler hakkında konuşmaya dahil ediyordu.

Arkadaşlarına ve ailesine, eğer giderek artan ve "aşağılayıcı" cinsel eylemlerde bulunmazlarsa yanıtlarını göndermekle tehdit etti; bu eylemlere zaman zaman evdeki evcil hayvanlar ve diğer çocuklar da dahildi.

Mahkeme, Rasheed'in internetteki kadın düşmanı topluluklara dahil olduğunu ve birkaç kez başka insanları, bir vakada 98 kişiyi, bu üzücü eylemleri canlı yayında izlemeye davet ettiğini duydu.

Şantaj yapılan çocukların çoğu ona intihara meyilli olduklarını söyledi ve biri kendine zarar verme görüntüleri bile gönderdi ancak hakim, ABC'ye göre Rasheed'in "açık sıkıntılarına" ve "aşırı korkularına" rağmen şantajına devam ettiğini söyledi.

DAHA ÖNCE HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Avustralyalı yetkililerle Interpol ve ABD'li soruşturmacılar tarafından temasa geçilmesi sonucu yakalanan adam, 2020 yılında evine yapılan polis baskını sonrasında hakkında dava açılmıştı.

Raşid, Perth'deki bir parkta 14 yaşındaki bir çocuğa arabasıyla iki kez cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Rasheed'in cinsel suçlular tedavi programına katıldığını ancak yine de tekrar suç işleme riskinin yüksek olduğunu belirti. Rasheed Ağustos 2033'te şartlı tahliye başvurusunda bulunmaya uygun olacak.

Dünya Haberleri