800 bin üyeye ulaştı: Paris ile dünyanın en büyük iki ticaret odasından biri!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 800 bin üye sayısına ulaşarak Paris’in ardından dünyanın en büyük ikinci ticaret odası oldu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bu başarının İstanbul ve Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 142. yılını kutlarken, üye sayısını 800 bine çıkararak, üye sayısına göre Paris'ten sonra dünyanın en büyük ikinci ticaret odası oldu. İTO'nun 800 bininci üyesi olan Tetra Stratejik Bilgi Çözümleri ve Danışmanlık Limited Şirketi'ne, üye sertifikasını İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç takdim etti.

PARİS İLE BİRLİKTE EN BÜYÜK TİCARET ODALARINDAN OLDU

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 800 bin üyenin İTO’nun Türkiye ekonomisine katkısını ve üretim teşvikini artırdığına dikkat çekti. Avdagiç, İTO'nun, üyelerini daha fazla yatırım yapmaya, ihracat yapmaya ve istihdam yaratmaya teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca, 800 bin üye ile İTO'nun Türkiye’nin en büyük odası ve dünya çapında Paris ile birlikte en büyük iki odadan biri olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'NİN ÜRETİM SÜRECİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Avdagiç, 2022 yılı Ekim ayında İTO’nun 700 bininci üye kaydını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, son iki yılda yaklaşık 100 bin yeni firmanın İTO ailesine katıldığını açıkladı. “Sorumluluğumuzun birinci basamağı kayıtsız şartsız üretimdir” diyen Avdagiç, Türkiye’nin üretimle büyüyeceğini ve İTO’nun bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ÖNCÜSÜ

Avdagiç, İTO'nun hem yerel hem de global düzeyde İstanbul iş dünyasını temsil ederken, mevzuatın yüklediği görevleri yerine getirdiğini ve yeni projelerle iş dünyasını hedeflere yönlendirdiğini belirtti. İTO'nun, İstanbul için yatırım, katma değer ve istihdam üretme gücünü etkin bir şekilde kullandığını ve Türkiye ekonomisinin öncüsü olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri