ABD’li banka devinden yatırımcılara Türkiye uyarısı! Her şey tersine dönebilir

ABD merkezli banka BNY Mellon, Türkiye’ye dair kritik bir uyarıda bulundu. Bankanın strateji şefi, Türk varlıklarına yabancı para girişinin aşırıya kaçmış olabileceğini ifade ederek uyardı.

ABD merkezli dev banka New York Mellon, Türk varlıklarına yapılan yabancı yatırımların tersine dönebilecek potansiyel tuzakların göz ardı edildiğini ifade ederek yatırımcılara uyarılarda bulundu.

BNY Mellon Piyasalar ve Strateji Müdürü Bob Savage, yüksek borçlanma maliyetleri ve jeopolitik gerilimlerin, yoğun döviz ticareti için ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti. Savage, Türkiye'nin karmaşık bir dönemin eşiğinde olduğunu söyleyerek İran-İsrail ve Rusya-Ukrayna çatışmasının daha da kötü hale gelebileceğini belirtti. Türkiye’nin %50 faiz oranlarını sürdürebileceğinden emin olmadığını ifade eden Savage, yatırımcıların tahvilleri, hisse senetlerini ve para birimini uzun vadede ellerinde tutma eğiliminde olduklarını kaydetti.

“POTANSİYEL SORUNLAR GEVŞEMEYE SEBEP OLABİLİR”

Yaptığı açıklamada, dördüncü çeyrekte ya da gelecek yılın başlarında tersine bir dönüş yaşanabileceğini ve yatırımların Mısır, Nijerya ve Arjantin gibi alternatif ekonomilere kayabileceğini değerlendiren Savage, insanların mevcut politikaların doğru yönde ilerlediğine inanmasına rağmen, potansiyel sorunların gevşemeye yol açabileceğini vurguladı.

Bank of America stratejistleri, Türk lirası forward pozisyonlarının 20 milyar doları aşabileceğini ifade ederken Türkiye'yi "2024'ün ticareti" olarak değerlendiren Deutsche Bank ve Pictet Asset Management ise Türk varlıklarında yükseliş bekliyor.

Ekonomi Haberleri