Altın, Dolar ve Euro’da Rekor Yükseliş

Altın, dolar ve euro yükselişe geçti. Altın tarihi rekorunu kırarken dolar ve euro yeni eşiğe geldi.

Dolar, euro ve altın uçuşa geçti. Altın tarihi rekorunu kırarken dolar ve euro yeni eşiği gördü. Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz indirimine başlayabileceği söylentileri ve ABD’deki siyasi belirsizlik altın fiyatlarını uçurdu.

FED Başkanı Jerome Powell’in geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, faiz indirimlerine geç kalmak istemediklerini ifade etmiş ve yılın ikinci çeyreğinde enflasyonun yüzde 2’ye düşmesinin, güvenini arttırdığını belirtmişti.

ALTIN REKOR SEVİYESİNDE

Bu durum, piyasalarda fiyatlamaların netleşmesine neden olurken FED’in yıl sonuna kadar en az iki defa faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Tüm bu gelişmelerin ardından ons altın 2 bin 464 dolara yükselerek rekor kırdı. 20 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşan ons altın, dünkü seviyesine kıyasla 42 dolarlık bir artış gösterdi.

Dolar ve euro da yeni eşiğe geldi. Dolar 33 TL olarak gerçekleşirken euro 36 TL’yi gördü.

Ons altın, en son mayıs ayında 2 bin 450 dolar seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Bu yılın başlarında ise ons altın merkez bankalarından gelen taleple bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış fakat yüksek faiz beklentilerinin azalmasıyla birlikte geriye çekilmişti.

Analistler, Cumhuriyetçi partinin adayı olan Donald Trump'ın bu yıl gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerini kazanması halinde altın fiyatlarını destekleyebileceğini ve Trump'ın planladığı vergi indirimlerinin ABD’de bütçe açığını artırıp doları zayıflatabileceğini değerlendiriyor.

Ekonomi Haberleri