Altında son durum: Faizde öngörü hangi yönde?

Altın fiyatları, ABD faiz indirim beklentisiyle ons başına 2 bin 513 dolara geriledi. Gram altın 2 bin 743 TL, çeyrek altın 4 bin 486 TL ve Cumhuriyet altını 17 bin 890 TL'den işlem gördü.

Altın fiyatları, ABD'de faizlerin düşme ihtimaliyle dolara zarar verdiği için ons başına 2 bin 500 doların üzerindeki yüksek seviyelerini koruyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyali, doları zayıflatıp tahvil getirilerini düşürdü ve altını destekledi. Powell'ın "Enflasyonun yüzde 2'ye yöneldiğinden eminim" açıklaması, altın fiyatlarını olumlu etkiledi. Cuma günü ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve çekirdek enflasyon, Avrupa'da ise öncü enflasyon verileri açıklanacak. Analistler, bu verilerin faiz indirimlerini destekleyecek kadar ılımlı olacağını öngörüyor.

FAİZDE İNDİRİM ÖNGÖRÜLDÜ

Piyasalar, 18 Eylül'deki Fed toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakıyor. Düşük faiz oranları, altını daha cazip hale getirirken, yüksek faizler altından uzaklaştırıyor. Bu nedenle ekonomik veriler altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

ALTINDA SON DURUM

Son gelişmelere göre, altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 513 dolara geriledi. Gram altın 2 bin 743 TL, çeyrek altın 4 bin 486 TL ve Cumhuriyet altını 17 bin 890 TL'den satıldı.

Ekonomi Haberleri