Aselsan, tam 32 milyon euro değerinde bir iş aldı

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi alanındaki yıldızı Aselsan, tam 32 milyon euro değerinde bir iş aldı.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi projeleri çerçevesinde önemli adımlar atan ASELSAN, resmi sosyal medya hesaplarından yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmanın değeri ise tam olarak 32 milyon euro olarak belirtildi.

Türkiye’nin teknoloji lideri ASELSAN, resmi X (Twitter) hesabından duyurduğu anlaşmayı 32 milyon euro değerinde olduğunu kamuoyuna açıkladı. Bu anlaşma, ASELSAN ile Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalandı. Sözleşme, Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri için ASELSAN Savaş Sistemleri satışını kapsıyor.

ASELSAN ayrıca, sözleşme çerçevesinde yapılan siparişlerin teslim tarihlerini resmi olarak duyurdu. Bu doğrultuda, ASELSAN ile Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasındaki anlaşma kapsamında istenen teslimatlar, 2025 ve 2026 yılları arasında gerçekleştirilecek.

Söz konusu açıklama ise şu şekilde:

“ASELSAN ve Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri ihtiyacı için ASELSAN Savaş Sistemleri satışına ilişkin 32.000.000,- Avro tutarında sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2025-2026 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir.”

Ekonomi Haberleri