Barınma krizi derinleşiyor! Fiyatlar yine uçacak

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve memur atamalarının yapılması ile birlikte, başta büyükşehirler olmak üzere ülkede konut talepleri artıyor. Artan talebin, kiralık konut fiyatlarını biraz daha artıracağı öngörülüyor.

Her yılın ağustos ayı, kiralık konut fiyatlarında önemli dalgalanmaların yaşanıyor. Üniversite sınavlarının açıklanması, memur atamalarının yapılması ve yeni evlenen çiftler, kiralık konut talebini artırırken bu talepten piyasalar da etkileniyor.

Kiralık ev arayışlarının, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi şehirlerde çok fazla arttığı bilinirken en çok talep edilen konut tipinin 1+1 ve 2+1 olması, öğrencilerden gelen yoğun talebi ortaya çıkarıyor.

FİYATLAR FIRLAYACAK

Konuya ilişkin sektör temsilcilerinin gerçekleştirdiği açıklamada, “Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt için şehir değiştirecek olan öğrenciler, kamu tarafındaki atamalar, düğünler kiralık tarafında bir talep dalgası oluşturuyor. Ne yazık ki kiralıkların artacağı, kiralık bulmanın da zorlu olduğu bir döneme giriliyor.“ ifadeleri kullanılırken kiralık konut piyasasında hareketli bir dönemin yurttaşları beklediği ifade edildi.

Kiralık konut piyasasının oldukça hareketli olduğu bu dönemde, satılık konut fiyatlarının daha stabil olabileceği belirtilirken talep dalgasının kiraları, ortalama yüzde 30 oranında artırabileceği değerlendiriliyor.

Ekonomi Haberleri