Dolar ve euro rekor tazeledi

Döviz kurları yukarı yönlü artışını sürdürüyor. Dolar 34 TL seviyesini geçerken euro ise 38 TL’yi aştı. İşte detaylar…

Bir süredir yatay seyreden döviz, yönünü yukarı doğru çevirdi. Cuma günü, 33,90 TL seviyesinde olan dolar, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,35 artışla başladı. Bugün saat 11.05 itibarıyla dolar, 34,02 TL ile bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü. Geçen hafta 37,98 TL seviyesine çıkarak rekor tazeleyen euro ise aynı dakikalarda 38,08 TL seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI

ABD Merkez Bankası (FED Başkanı Jerome Powell, cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda uzun süredir tarihi yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için artık uygun zaman olduğunu ifade etti ve "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak." açıklamasında bulundu.

Powell, enflasyonun hedefe yakın bir noktaya geldiğini kaydederken enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda ilerlediğine ilişkin güvenin arttığına işaret etti. Yaptığı açıklamada, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin azaldığını, istihdam için aşağı yönlü risklerin ise arttığını belirterek "Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

(YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)

Ekonomi Haberleri