En Düşük Emekli Maaşı 12 bin 500 TL Oldu

Milyonlarca yurttaşın merakla beklediği emekli maaşına yapılacak zamdayken AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

En düşük emekli maaşına yapılacak zam, milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyordu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaş zammına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklimize ve hak sahiplerine 10 bin TL olarak öngörülen aylık asgari tutarı 12 bin 500'e yükseltiyoruz" ifadesini kullandı.

“Bu düzenlemenin toplamda şu anda 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12500 liraya tamamlanması halinde 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. “ ifadelerini kaydeden Güler, söz konusu düzenlemenin bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada, “Vergi mevzuatında, sosyal güvenlik ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklifimiz toplamda 53 maddeden oluşuyor. Maalesef şu anda hâlihazırda durum içerisinde bu çalıştığımız kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular da çalışıyormuşuz gibi farklı dezenformasyon amaçlı bilgilerin de olduğunu ifade etmek isterim.” ifadelerini kaydeden Güler, yurt dışına çıkış harcına ilişkin de bilgiler verdi.

Güler, “Yurtdışına çıkış harcını makul seviye 500 TL olarak belirledik. 10 bin TL olarak öngörülen aylık asgari tutarı 12 bin 500'e yükseltiyoruz." dedi. Yurt dışına çıkış harcının 500 TL olarak belirlendiğini ileten Güler, her yıl harç tutarının yeniden değerleme oranıyla artırılacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri