En Düşük Emekli Maaşında Rakam ve Tarih Belli Oldu

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlarına yapılacak olan ek zam çalışmalarındayken emekli maaşlarına ek zam için rakam ve tarih verildi.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği, emekli maaşlarına ek zam için rakam ve tarih verildi. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı ve yeni taban aylık miktarı için çalışmalar tamamlandı. Belirlenen rakamın bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı belirtildi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, "Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı'na arz etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.

YARIN KARAR AÇIKLANACAK

Güler, "Bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey'in başkanlığında bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık. Onlar üzerine çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bütçe karşılığı... Bununla ilgili analizleri toparladık.” açıklamasında bulundu ve ortaya bazı rakamların çıktığını, bu rakamları bu akşam Cumhurbaşkanına sunacaklarını ifade etti.

“Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığına arz etmeyi düşünüyoruz.” diyen Güler, rakamın bu akşam netleşeceğini belirtti. Yarın TBMM'ye vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifinin sunulması beklenirken emekli maaşları hakkındaki karar da açıklanacak.

RAKAM VERİLDİ

Yapılan çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olarak belirlenmesinin değerlendirildiği kaydedildi.

Ekonomi Haberleri