Fed Başkanı: Politikayı ayarlama zamanı geldi

Döviz kurunda yaşanan hareketliliğin devam ettiği ekonomik ortamda dün (23 Ağustos) Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyada yaşanan ekonomik sorunların geleceği noktanın belirsizliği devam ederken dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell,Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda izlenmesi gereken ekonomi politikaları hakkında çapıcı açıklamalarda bulundu.

Powell konuşmasında dünyada gelişen ekonomik durum hakkında değerlendirmelerde bulunurken, iş gücü piyasasının artık aşırı ısınmış olmadığına dikkati çekerek, koşulların pandemi öncesinden daha az sıkı olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell para politikasında ayarlama için zamanın geldiğini söyledi. Bu noktada yaptığı değerlendirmede, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güvenim arttı. Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Risk değerlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, "Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler azaldı. İstihdam için aşağı yönlü riskler ise arttı" ifadelerinde bulundu.

Para politikalarının durumu hakkında ise Powell, "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak. Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Ekonomi Haberleri