İktidarın Emekli Planı Ortaya Çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP iktidarının bütün emeklileri taban ücrette eşitleyeceğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, emeklilere ilişkin maaş düzenlemesinin büyük bir planın parçası olduğunu ve asgari ücrette olduğu gibi en düşük emekli maaşının da bir seviyeye yayılmaya çalışıldığını ifade etti.

Emekli maaşında düzenleme gibi önemli ve ciddi bir kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yerine AKP'nin grup başkanı tarafından açıklanmasının yanlış olduğunun altını çizen Karabat, "AKP’nin 2024’ü “Emekli Yılı” ilan etmesi kadar saçma bir durum" ifadesini kullandı.

Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emeklilere müjde diye sunulan düzenlemenin aslında bir projenin göstergesi olduğunu belirterek “Nasıl ki asgari ücreti çalışma hayatında genel ücret haline getirdiler, en düşük emekli aylığını da tüm emekliler arasında genele yayıyorlar.” açıklamasında bulundu.

AKP’nin en düşük emekli aylığını 12 bin 500 TL’ye çıkararak bundan 3 milyon 703 bin 788 emeklinin faydalanacağını ve toplam emekli sayısını 16 milyon 180 bin civarı olarak açıkladıklarını dile getiren Karabat, “Emekliler arasında geriye kalan 12 milyon 476 bin 212 kişi ne yapacak?” sorusunu yöneltti.

Karabat, söz konusu açıklamayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yerine, AKP’nin grup başkanının yapmasını eleştirirken “On milyonlarca insanı doğrudan etkileyen emekli maaş kararlarını Vedat Işıkhan tweet atarak kutluyor. AKP’nin 2024’ü “Emekli Yılı” ilan etmesi kadar saçma bir durum.” ifadelerini kaydetti.

Yaptığı açıklamada, “Yapılan maaş düzenlemesinden 3,7 milyon emekli doğrudan etkilenecek. Peki, halihazırda 12.500 TL maaş alan kaç kişi vardı? 3,7 milyon kişi eklenince toplam en düşük emekli maaşı alanlarında sayısı kaç oldu?” sorusunu soran Karabat, Çalışma Bakanı Işıkhan’a çağrı yaptı.

Işıkhan’a, kaç emeklinin ne kadar maaş aldığını soran Karabat, Bakanın biner liralık maaş dilimleri ile bu verileri kamuoyu ile paylaşmasını talep etti ve “Neden verileri saklıyorsunuz, neden şeffaf olmuyorsunuz?” diye sordu.

Ekonomi Haberleri