İmamoğlu “Bu yanlıştan dönün” diyerek iktidara seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin iktidara çağrı yapan İmamoğlu, “Bu yanlıştan dönün. Oturalım, konuşalım” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı Kurban Bağışı Konserve Dağıtımı'nın ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisine yöneltilen, sokak hayvanları ile ilgili kanun teklifine yönelik soruyu yanıtlayan İmamoğlu, " Ne yazık ki bu süreç, belediyelerle ilgili anormal bir yük ve çok üst seviyede sorumluluk yükleyen maddelere sahipken hiçbir belediye ile hiçbir konuda Türkiye Belediyeler Birliği de dahil bir irtibat kurulmadan bu sürecin geliştirilmesinin asla ve asla kabul etmemiz mümkün değil" açıklamasında bulundu.

"MASADA BİZ YOKUZ"

Yaptığı açıklamada, teklifin içeriğinin komisyondan önce bu işi bilenlerin işi olduğunu belirten İmamoğlu, “O masada biz yokuz. Belediyeler yok, ilçe belediyeleri yok, sivil toplum kuruluşları yok... Ondan sonra demokrasi, özgürlük lafları edeceksiniz. Benim acilen uyarım, önerim AK Parti'nin o masalarında oturan arkadaşlara; böyle bir çözüm arayışı içinde olurlarsa Türkiye'nin bütün belediyelerini zor duruma sokarlar.” ifadelerini kaydetti.

Bu meselenin A partisi, B partisi, CHP'lisi olmadığının altını çizen İmamoğlu, “Toplumsal vicdanı önümüze koyalım, süreç yönetimini önümüze koyalım, bütçe yönetimini önümüze koyalım ve bütüncül düşünelim." ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ÇAĞRI YAPTI

İmamoğlu, konuşması sırasında AKP iktidarına çağrı yaparak "Yapılan her kanun adımını yanlış yaparsanız, bir düğmeyi yanlış iliklerseniz devam eder gider. Meselenin özü budur; yapmayın bunu milletimize, kurumlarımıza... Bu yanlıştan dönün. Oturalım, konuşalım, bunun yöntemi var" söyleminde bulundu.

Ekonomi Haberleri