İslam Memiş pazartesi için uyardı: kira için önemli tavsiye verdi

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, X hesabı üzerinden, "Pazartesi" konusunda uyarılarda bulundu ve finansal piyasalarda çeşitli alternatifler olduğunu belirtti. Ancak bunun için iyi bir takip ve finansal okuryazarlık gerektiğini vurguladı.

Finansal analist İslam Memiş, X hesabı üzerinden harcamaları olan yatırımcılara tavsiyeler verdi. Paylaşımlarında, verdiği tavsiyelerin yatırım danışmanlığı niteliği taşımadığını da belirtti.

Memiş, tasiyelerinde "Mesela 2-3 milyon nakdim var ve evladımın da okul masrafları var. O nakdimle 1+1 daire alıp kirasıyla masrafını çıkarırdım. Okulu bittiğinde malım bana kalırdı. Finansal piyasalarda farklı alternatifler de var ancak bunun için iyi bir takip, teknik destek ve finansal okuryazarlık gerek. Kira, en kolay uygulanabilir bir seçenek. Yurt dışında okuyacaksa Kıbrıs’daki dairelerin kira getirisi Sterlin. Yani, kur riski yok. 'Bunlarla uğraşamam.' derseniz O zaman da elimdeki miktarın tamamını emtia yapar öyle kurtarırdım." diyerek bazı farklı senaryolar üzerinde durdu.

Ekonomi Haberleri