Kapalıçarşı'da aylar sonra bir ilk oldu: Duyan soluğu orada alıyor

Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz kurları arasındaki fark, son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Döviz talebinde yeniden bir artış gözlenirken, Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkışların bu artışa yol açtığını belirten açıklaması öne çıktı. Goldman Sachs ve Barclays ekonomistleri de döviz talebindeki artış konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Döviz talebindeki artışın dikkate değer bir işareti, bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki kur farklılığı olarak öne çıkıyor. Elde edilen verilere göre, bu farkın yeniden artış gösterdiği görülüyor.

21 Ağustos'ta bankalararası piyasada dolar/TL kuru 33,88 seviyesinde kapanış yaparken, aynı saatlerde Kapalıçarşı'da dolar 34,10 seviyesindeydi.

Böylece, bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki kur farkı 22 kuruşa yükselmiş oldu. Bu fark, 9 Nisan'da 23 kuruşa kadar çıkmıştı.

KAPALIÇARŞI'DA ALIŞ KURU 34,10 SEVİYELERİNDE BULUNUYOR

Geçmişte de döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) müdahaleleri ve seçim süreçlerinde Kapalıçarşı'da fiziki dövize olan talebin arttığı ve hem bankalararası kur farkının hem de alış-satış fiyatları arasındaki farkın 1 liranın üzerine çıktığı dönemler gözlemlenmişti.

Bugün itibarıyla bankalararası piyasada dolar/TL kuru 33,93 seviyelerinde işlem görürken, Kapalıçarşı'da alış kuru 34,10 seviyelerinde seyrediyor.

Ekonomi Haberleri