Kapalıçarşı'da döviz TL'nin canını sıkmaya devam ediyor

TL'nin değer kaybetmesiyle dövizde hareketli anlar yaşanıyor. Kapalıçarşı'da döviz-TL arasındaki uçurum durmaksızın açılmaya devam ediyor.

TL'nin korkutan değer kabı doların 33 lira sınırını aşmasına neden oldu. Doları doğal oalrak euro, sterlin ve isviçre frangı gibi güçlü para birimleri de yalnız bırakmadı. Buna göre Kapalıçarşı'da 33,10 TL olan dolar, 35,81 TL olan euro, 42,45 TL olan sterlin ile 37,42 TL olan İsviçre Frangı TL'nin deyim yerindeyse TL'nin canını sıktı.

Baskı altında olan dolar kuru 33 lira seviyelerinde gidip geliyor. Konuya ilişkin ekonomist Evren Devrim Zelyut "Dolar-Faiz-Enflasyon üçgeninde evdeki hesap çarşıya uymayacak” dedi ve ekledi, "Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek’in kafasındaki oyun planını da çok hayata geçiremediğini görüyoruz. Bu oyun planı hayata geçemezse yüksek enflasyon yüksek dolar demektir. Nereden anlıyoruz bunu? Vergi paketinin budanmasından… Program laiki ile işleyemiyor. İnanmayan Borsa’ya baksın… Bu faizi inmek zorundalar arkadaşlar. İş dünyası yüksek faizle baş edemez. Enflasyonun yukarı çıkışı ve faizi indirmek zorunda kalmaları ile dolar yukarı çıkacak. Dolarda 42 ve 53 lira döngüsünü göreceğiz. Ayağınızı yorganınıza uzatın. Sakin güzel günler bizi beklemiyor”

Ekonomi Haberleri