Kiracılar dikkat: Ev sahipleri sahte tahliye taahhütnamesi hazırlıyor!

Artan kira artışları ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkları tırmandırırken kiracılarını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin sahte tahliye taahhütnamesi hazırladıkları öğrenildi.

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşların her geçen gün daha fazla zorlanmasına neden olurken ev sahiplerinin başvurduğu yeni yöntem herkesi şaşkına çevirdi.

Evinden çıkarmayı istediği kiracılar için e- devlet üzerinden sahte bir tahliye taahhütnamesi hazırladıkları öğrenilen ev sahiplerinin bu yolla kiracılarını evden çıkardıkları tespit edildi.

Ekonomim Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in haberine göre; tahliye taahhütnamesi uygulamasını suistimal eden bazı mülk sahipleri, kiracıların imzasını taklit ederek tahliye yoluna başvurmaya başladı. İtiraz süresinin sadece 7 gün olması nedeniyle bu yönteme başvuran ev sahipleri özellikle kiracıların uzun süre evde olmadığı yaz tatilini kolluyor. Uzmanlar son dönemde sahte tahliye taahhütnamesi davalarının arttığını ve birçok kiracının 7 günlük süreyi kaçırdığı için evi boşaltmak zorunda kaldığını belirtiyor.

Bu konuda mağdur olan Mali Müşavir Ömer Sadi Yiğitcan, 2020 yılında kiraladığı taşınmazın el değiştirmesi sonrasında yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı;

"Biz oturmaya devam ettik, daha sonra evi boşaltmamız istendi. Anlaşmazlık yaşadığımız için konu yargıya intikal etti. Kontrat yenileme döneminde biz yine yasal sınırın üzerinde zam yaptık ancak geçtiğimiz günlerde daha önce hiç imzalamadığım bir belge ulaştı elime. İmzamın taklit edildiği sahte bir tahliye taahhütnamesi… İşim gereği e-devlet’i düzenli kontrol ettiğim için belgeyi anında fark ettim ve itiraz hakkımı kullandım. Ancak düzenli bakmasam tatilde olacaktım ve 7 günlük itiraz süresini kaçıracaktım. Haklı ve mağdur olduğum halde evden çıkarılacaktım. Daha sonra haklılığım ispatlansa dahi evden çıkarılmış olacaktım"

Ekonomi Haberleri