Moody’s’den Türkiye'nin kredi notunun artırılabileceğine dair açıklama geldi

Moody's Türkiye'nin kredi notunun artırılabileceğine dair yaptığı açıklamayla umut verdi. Moody's, Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilecek seviyede yani dört kademe altında olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin kredi notunu artıran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye hakkında kritik bir açıklama yaptı. Moody’s’ten yapılan açıklamada Türkiye’nin kredi not artışı söz konusu olabilir dendi.

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu geçtiğimiz günlerde B3’ten B1’e yükseltmişti, yanı sıra durağandan pozitife doğru çevirme yapan Moody’s; Türkiye hakkında bir rapor paylaştı.

Moody’s ekonomistleri bu raporda bazı başlıklara vurgu yaptı:

Buna göre, Türkiye’nin yeni ekonomik programının güvenilirliğine destek oluşturduğu belirtilirken Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilecek seviyede yani dört kademe altında olduğunun altını çizdi.

Ekonomistler ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Özellikle reel gelirler ve ekonomik aktivite üzerindeki baskının arttığı bir dönemde bu önem taşıyor. Bu durum Türk varlıklarına yönelik yabancı girişlerinin boyutunu ve kalitesini artırmalıdır. Ancak, TL’ye yönelik kalıcı güvenin gerçek belirleyicisi enflasyonun kalıcı ve önemli ölçüde düşürülmesi olacaktır.”

Ekonomi Haberleri