Nike Türkiye’de online satışları durdurdu: Diğer büyük markalar da yolda mı?

Nike, Türkiye’deki online satışlarını durdurdu ve gümrük mevzuatındaki değişikliklerin etkilerini inceleyeceğini duyurdu. Bu adımın ardından, Amazon ve diğer uluslararası e-ticaret sitelerinin de Türkiye pazarından çekilme riski bulunuyor.

Nike, Türkiye'deki satışlarını durdurdu ve bu gelişme, gümrük mevzuatındaki değişikliklerin etkilerini gözler önüne serdi. Şirket, Türkiye'de Nike.com ve Nike App üzerinden alışveriş yapılmasını askıya aldığını duyurdu. Açıklamada, “Türkiye gümrük mevzuatındaki son değişikliklerin etkilerini incelemeye devam ediyoruz” ifadesine yer verildi. Nike, siparişlerin sorunsuz ve zamanında ulaşmasını garanti edemediği için online siparişlerin askıya alındığını belirtti.

TÜRKİYE SATIŞLARI DURACAK MI?

Gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler, 21 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek ve birçok yabancı markayı etkileyecek. Bu düzenleme, 15 günlük hızlı kargo ile yapılan alışverişlerde vergi miktarını 150 eurodan 3 euroya düşürürken, gümrük vergilerini artırarak yüzde 92'ye kadar çıkarmış durumda. Nike'ın bu adımı sonrası Amazon ve diğer uluslararası e-ticaret sitelerinin de Türkiye'deki satışlarını durdurabileceği iddiaları gündemde. Bu değişikliklerin, e-ticaret sektöründe tüketici alışkanlıklarını köklü bir şekilde değiştirmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri