Rus Yayıncı Tourdom: Ruslar Türkiye’yi tercih etmiyor

Rusya’nın önemli yayın kuruluşlarından olan Tourdom’un yaptığı açıklamaya göre Rusya’dan Türkiye’ye tatile giden kişi sayısında çok ciddi bir düşüş var.

Tourdom, haberinde Türkiye’de çalışan turizmcilerin, otel sahiplerinin ve tatil sektörüyle ilişkili profesyonellerin azalan turist sayısından şikayetçi olduğuna yer verdi.

Tourdom, bu durumun sosyal medyada yer alan olumsuz tatil deneyimlerinden, her şeyin pahalı olmasından kaynaklandığını vurguladı. Türkiye’deki otelcilerin doluluk oranını artırmak için bir dizi çalışma yaptığına değinen Tourdom, yine de azalan turist sayısının önüne geçilmesinin güç olduğuna değindi. Türkiye’deki otelciler özel tekliflerle müşterilerini cezbetmek istese de bunun maliyetlerin hızla artmasından ve karlılığın düşmesinden ötürü otelciler tarafından mümkün olmadığını belirtti.

Tüm bunlardan ötürü de yabancı turistlerin Türkiye’ye gitmekten vazgeçtiğine yer verildi.

Tourdom’da yer alan yazıda, Türkiye’deki otel yetkililerin ülkeye rekor oranda yabancı turistin geldiğinin belirtilmesine karşın otellerin doluluk oranlarının yeterli seviyede olmamasına anlam veremediğine vurgu yapıldı.

Ekonomi Haberleri