Selçuk Geçer ekonomide felaketi haber verdi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, katıldığı yayında dövize ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. "Döviz kırılması yaşanacak” diyen Geçer, yerli şirketlerle ilgili dikkat çeken ifadeleri kullandı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV’de yayınlanan Gündem Özel programında ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Döviz kırılmasının çok yakında gerçekleşeceğini vurgulayan Geçer, “Dövizin uçarı kaçarı yok. Öyle 50 lira 60 lira da olmayacak. Şu anda şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kırılması şirketleri patlatacak” açıklamasını yaptı.

Şirketlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamaya imza atan Geçer, "Şirketler batsın diye yapılıyor, bedavaya Türkiye'nin şirketlerini patır patır toplayacaklar" ifadelerini kullanarak bu döviz açığını hiçbir şirketin kaldırmasının mümkün olmadığını belirtti.

Geçer, Türkiye'nin kredi notunu yükselten yabancı kuruluşlar hakkında da konuştu ve bunun rastlantı olmadığını döviz yükselmesin diye bu adımın atıldığını iletti. "Ülkenin ekonomisinin belini kıracaklar" diyen Selçuk Geçer, “Bankasından finans sektörü temsilcilerine BOTAŞ'a kadar her şeyi bedavadan toplayacaklar” yorumunda bulundu.

“SÜRECİ ŞİMŞEK YÖNETİYOR DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM”

“Esas mevzumuz şu: 2001 ile bugün şablon gibi oturuyor. Bu süreci Mehmet Şimşek yönetiyor diyen adamın alnını karışlarım. Bu süreci Erdoğan yönetiyor diyen adamın da alnını karışlarım. Bu süreci bu dövizi burada tutanlar yönetiyor.” açıklamasını yapan Geçer, dövizi burada tutanların bunu yalnızca dövizden para kazanmak için de yapmadığını ifade ederek “Bunu yapmalarının temel sebebi Türkiye’de arta kalan diğer şirketlerin de ele geçirilmesi 2001’e olduğu gibi.” ifadelerini kaydetti.

Selçuk Geçer, “Bu komplo teorisi falan değildir. Şirketler batsın diye yapılıyor. Bedavaya Türkiye’nin şirketlerini patır patır toplayacaklar.” ifadesini kullandı ve dövizi tutanın da kırılmasını sağlayanın da Türkiye Cumhuriyeti değil yabancı bankalar olduğunu ifade etti.

Ekonomi Haberleri