Selçuk Geçer’den yatırımcılara kritik uyarı: Çakılacak

Ekonomist Selçuk Geçer, otomobil ve konut piyasalarında yaşanabilecek değişimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de yaşanan ekonomik bunalımlar ve küresel üretim maliyetlerinin artması gibi sorunlar sebebiyle otomobil fiyatlarının daha da yükseleceğini ifade ederken konut fiyatlarına dair de çarpıcı uyarılar yaptı.

Konut ve otomobil piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Geçer, iktidarın TOKİ projeleri ve konut talebindeki azalma nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklediğini belirtti ve "Araba uçacak, konut çakılacak" dedi. Geçer, küresel otomobil üretim maliyetlerinin artması ve Türkiye'deki ekonomik koşullar sebebiyle otomobil fiyatlarının yükseleceğine ilişkin bir tahminde bulundu.

UÇUŞA GEÇECEK

Ünlü ekonomist, sıfır ya da ikinci el otomobil almak isteyen yurttaşlara, otomobil sektöründe üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bu artışın fiyatlara da yansıyacağını vurguladı.

İktidarın araçlardaki fiyat yükselişini durdurmak amacıyla getirdiği 6+6 kuralına ilişkin açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

KONUT ÇAKILACAK

Geçer, araç fiyatlarının artacağını ifade edilirken konut fiyatlarında da düşüş beklediğini kaydetti. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları bir nebze düşüreceğini açıklayan Geçer, konutta yaşanan talep azlığının fiyatlarda gerilemeye yol açacağını iletti ve “Araba uçacak, konut çakılacak'' uyarısında bulundu.

Ekonomi Haberleri