SGK'dan önemli uyarı: Sahte IBAN mesajlarına dikkat!

SGK, genel sağlık sigortası prim borçları için gelen sahte IBAN mesajlarına dikkat edilmemesi gerektiğini duyurdu. Ödemeler yalnızca T.C. Kimlik Numarası ile resmi kanallardan yapılmalı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları son zamanlarda artan sahte mesajlarla ilgili dikkatli olmaları konusunda uyardı. SGK, genel sağlık sigortası prim borçlarını ödemek için gönderilen bazı SMS'lerde belirtilen IBAN numaralarına para yatırılmaması gerektiğini vurguladı. Kurum, bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ve ödemelerin sadece anlaşmalı bankalar veya e-devlet üzerinden, yalnızca T.C. Kimlik Numarası ile yapılabileceğini açıkladı.

SMS'LERDE IBAN NUMARASI YER ALMIYOR

SGK'nın açıklamasına göre, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 60. maddesi uyarınca, prim borcu olan vatandaşlar yalnızca resmi kanallardan ödeme yapabilmektedir. SGK, resmi tebligat ve SMS'lerde IBAN numarasının kesinlikle yer almadığını belirterek, vatandaşların bu tür sahte mesajlara karşı dikkatli olmalarını ve herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamalarını önerdi.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARDI

Kurum, dolandırıcılık amacıyla gönderilen sahte mesajların artış göstermesi üzerine, vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı uyararak, prim borcu ödemelerini sadece güvenilir ve resmi kanallar aracılığıyla yapmalarını istedi. Ayrıca, sahte mesajları alan vatandaşların durumu hemen SGK'ya bildirmeleri gerektiği vurgulandı. SGK'nın bu uyarısı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları adına büyük önem taşıyor. Resmi iletişim kanalları dışındaki bilgilerin kesinlikle dikkate alınmaması gerektiği belirtildi.

Ekonomi Haberleri