Ünlü Ekonomist “Hazır Olun” Diyerek Uyardı

Geçtiğimiz hafta ABD eski Başkanı ve ABD Başkan adayı Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından piyasalar hareketlendi. Selçuk Geçer, Trump’ın ABD Başkanı olarak seçilmesi halinde piyasalarda oluşabilecek gelişmeleri yorumladı.

ABD eski Başkanı ve yeni Başkan adayı Donald Trump’a, geçtiğimiz hafta bir silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucunda Trump, kulağından yaralanmıştı. Bu olayın siyasi sonuçlarıyla beraber, ekonomik etkileri de oldukça büyüktü. Söz konusu saldırı, piyasalarda fırtına etkisi yarattı.

SUİKASTIN ARDINDAN PİYASALAR NE DURUMDA?

Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından piyasalar kısa vadeleri hareketlenmeler yaşarken açık olan bazı ana endekslerde sert kayıplar gözlemlendi. Ekonomist Selçuk Geçer, Trump’ın ABD Başkanı olarak seçilmesinin ardından gerçekleşebilecek ihtimalleri değerlendirdi.

Geçer, önümüzdeki hafta özellikle Trump’ın kazanma ihtimalinin daha çok konuşulması ile birlikte riskli varlıklarda ciddi yükselişler yaşanabileceğini belirtirken güvenli liman tarafında ise satış baskısı görülebileceğini ifade etti.

Trump’ın seçilmesi halinde doların yükselebileceğine dikkat çeken Geçer, saldırı haberi duyulunca ilk etapta talebin yaşandığını kaydetti ve bu talebin çok zayıf kaldığını söyledi.

SALDIRININ DOLARA ETKİSİ NE OLDU?

Trump!a yönelik yapılan suikast girişimi duyulur duyulmaz, dolarda satış baskısı görülmüş ve dolar giderek değer kaybetmişti. Aynı zamanda, ABD hisseleri de satılan taraftaydı.

Bu kapsamda seçim bahislerinin Donald Trump lehine dönmesi dolar ve ABD hisselerinin güçlenmesine yol açacağı değerlendirilirken Geçer, son zamanlarda satılan Bitcoin ve kripto paralarda ani yükselişlere hazır olunması gerektiğini vurguladı.

BİTCOİN UÇUŞA GEÇTİ

Trump’a yönelik silahlı saldırının sonrasında Bitcoin uçuşa geçti ve 63. 234 dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin’le birlikte altcoinler de yükselirken altcoinler grubun en büyüğü olan Ethereum’da 3.377 dolar seviyesine kadar çıktı.

Ekonomi Haberleri