15 Temmuz’un ses kayıtları 7 yıl sonra ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyeceği ileri sürülen iki astsubayın konuşmaları 7 yıl sonra deşifre edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 15 Temmuz 2016 yılında suikast gerçekleştirecek olan time yardım ettiği öne sürülen İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndaki iki uçuş kulesinde görevli iki astsubay hakkında iddianame düzenlendi.

TRT Haber’in aktardığına göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarından sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü’nun koordinesinde yürütülen soruşturmada, bilişim uzmanlarının ses kayıtlarına ilişkin çözümleri incelendi.

İddianamede bulunan bilgilere göre, astsubaylar, hava üssünü uçuşa kapatmadı ve üssü suikast timinin kullanmasına izin verdi ve FETÖ üyelerinin kullandığı hava araçlarına nakil yapılmasını sağladı.

Savcılık, iki astsubay hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken sanıkların, 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamalarının sürdüğü bildirildi.

SES KAYITLARI DEŞİFRE EDİLDİ

Bilişim uzmanları, hava üssündeki telsiz ve telefon konuşmalarını incelerken sürpriz bir ses kaydına da ulaştılar. Ses kaydındaki kişilerin, Erdoğan’a suikasta giden time komutanlık yapan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ve eski binbaşı Şükrü Seymen’e ait olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu girişimi yöneten iki ismin, ‘Kartal 1’ ve ‘kurt’, takma adlarını kullandığı ve timleri bu komutlarla yönettikleri belirlendi. Sönmezateş ile Seymen de, yargılanmalarının ardından bu suçtan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Söz konusu kayıtlarda, Sönmezateş ve Seymen’in aralarında "Haberleri izliyor musun? Nasıl mükemmel, senin helikopterler duruyor mu?” ifadeleriyle konuştukları duyuluyor.

Gündem Haberleri