16 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz Edip Erkek Kıyafeti Giydirdiler

Bursa’da 16 yaşındaki E.T., dehşeti yaşadı. 4 Şahıs, gece boyunca 16 yaşında çocuğa tecavüz etti, ardından tanınmaması için çocuğa erkek kıyafeti giydirerek evine gönderdi.

Bursa'da E.T. isimli 16 yaşındaki çocuk, 20 yaşındaki Firuz N. ile sosyal medyadan tanıştı. 2023’ün Kasım ayında Firuz N., çocuğu evine davet etti. Firuz N. isimli şahsın evine giden çocuk, Firüz N. ve ev arkadaşları 37 yaşındaki Naser Ahmed A, 21 yaşındaki Samet Ali N. ve 21 yaşındaki Sufi P'nin tecavüzüne uğradı.

ERKEK KIYAFETİ GİYDİRDİLER

Çocuk, gece boyunca istismara maruz kalırken şahısların, "Yaşadıklarını anlatırsan sana daha kötüsünü yaparız" diyerek çocuğu tehdit ettikleri ortaya çıktı. E.T. evden çıkarken tanınmaması için çocuğa erkek kıyafeti giydirerek 200 TL veren 4 şahıs, çocuğun şikayetinin ardından tutuklandı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, pedagog eşliğinde ifade veren 16 yaşındaki yaşındaki E.T., 2023 yılının ekim ayında Firuz N. ile tanıştıklarını ve kasım ayında buluşmaya karar verdiklerini söyledi. “O gün birlikte gezip, yemek yedik. Daha sonra beni evine davet etti. Ben de gittim. Burada, bana hiç bahsetmediği 3 arkadaşı vardı. Aklımdan kötü bir şey geçmedi.” ifadelerini kaydeden çocuk, kendini kötü hissettiği için odaya çekildiğini kaydetti.

Verdiği ifadede, “ Bu sırada içeri giren Firuz ve 3 arkadaşı, ellerimi ve kollarını bir anda tutup, beni yatağa uzattılar. Yalvarmama rağmen gece boyunca bana cinsel istismarda bulundular. En fazla istismarı erkek arkadaşım yaptı.” ifadesini kullanan çocuk, söz konusu şahısların, sabah kendisini tehdit ettiğini ve para vererek evlerinden gönderdiklerini ifade etti.

“ÇOCUKLA İLİŞKİYE GİRDİM" DEDİ

Naser Ahmet A., 16 yaşındaki E.T. ile cinsel ilişki yaşadığını iddia ederek ilişkiye arkadaşlarının isteğiyle girdiğini kaydetti. Firuz N. ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve çocuğa erkek kıyafeti giydirip 200 lira verdiğini kabul etti.

Sufi P. isimli şahsın avukatı ise, mahkemede yaptığı savunmada, "HTS kayıtları incelendi. Mağdurun olay tarihini net olarak hatırlayamaması ve bu durumda 'Şüpheden sanık yararlanması' ilkesi üzerine saldırıda bulunanlar arasında müvekkilimin olmadığını belirtirim" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 20'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti ve mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı karar için erteledi.

Gündem Haberleri