2022’de biteceği söylenen yol bitmedi! Yeni ihaleyi yandaş şirket aldı

2022 yılında bitirilmesi amaçlanan Antalya Gazipaşa Bölge Hududu yolu için bir kez daha ihale düzenlendi. İhaleyi, yandaş Turgut Mühendislik ile birlikte Tarmac Agrega Madencilik kazanırken yolun maliyetinin 31 kat arttığı kaydedildi.

Enflasyon ve döviz kurlarındaki artışla birlikte, kamu kurumlarına bütçe dayanmıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 2022 yılında tamamlanması amaçlanan Antalya Gazipaşa Bölge Hududu yolu hala bitirilemedi. 2017 yılında yolun yapımına, 369 milyon 997 bin TL ödenirken yol tamamlanamayınca bir kez daha ‘ikmal’ ihalesine çıkıldı. Yolun maliyeti 7 yıl içinde 31 katına çıktı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın aktardığına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü 13 Haziran 2024 tarihinde Gazipaşa Bölge Hududu ikmal ihalesine çıktı. İhale, pazarlık 21-B usulüyle yapılırken 6 şirket ihale için teklif sundu. Yolun kesiminin yapım ihalesini, 11 milyar 562 milyon 913 bin TL’ye Tarmac Agrega Madencilik ve Turgut Müteahhitlik Sanayi’nin kazandığı belirtildi.

ERDOĞAN'I SARAY'DA ZİYARET ETMİŞTİ

İhaleyi alan şirketlerden yandaş Turgut Mühendislik’in sahibi İbrahim Turgut, aynı zamanda Çaykur Rizespor’un da başkanı. Turgut, önceki dönemlerde Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmiş ve bu ziyaret ile gündemde kendine epeyce yer bulmuştu

Diğer yandan, Turgut’un şirketi, Gazipaşa Bölge Hududu yolu dışında, 2020 yılından bu yana 5 milyar 615 milyon TL’lik ihale almıştı.

Gündem Haberleri