ABD polisinden ırkçı cinayetler kaldığı yerden devam ediyor

ABD'nin Illinois eyaletinin başkenti Springfield'de ABD polisi tarafından katledilen kadının vurulma anı anbean kameralara yansıdı.

36 Yaşında Sonya Massey isimli afroamerikalı bir kadın 6 Temmuz 2024 tarihinde bahçesine birinin girdiği şüphesiyle polisi aradı. Az sonra gelen polisler bahçede kimsenin olmadığını söyledi. Daha sonra evin içine giren 2 polis (Sangamon County Şerif Yardımcısı Sean Grayson ve bir polis memuru) Massey’den kimliğini istedi. Massey kimliğini gösterdikten sonra bu defa polisler ocakta kaynamakta olan su dolu tencereyi kontrol etmesini istedi.

“BURADAYKEN ATEŞE İHTİYACIMIZ YOK!”

Kadının ocağı kapatmaya gittiği esnada polis, “Buradayken ateşe ihtiyacımız yok!” dedi. Massey tencereyi alıp lavaboya yöneldikten sonra polis “Nereye gidiyorsun?” diye sordu. Massey bu soruya şaşkınlıkla sıcak sudan uzaklaştığını söyleyerek yanıt verdi. Bu yanıtın üzerine polis ifadesini tekrar etmesini isteyince Massey “Seni İsa adına kınıyorum” dedi.

“SENİ YÜZÜNDEN VURACAĞIM!”

Polis bunun üzerine “Yapmasan iyi olur!” dedi ve “Yemin ederim seni yüzünden vuracağım!” diye bağırdı. Ardından elindekini yere bırakmasını isteyerek kendisinden özür dilemesini istedi ama devamında Massey’i acımasızca katletti. Grayson kadını vurduktan sonra yanındaki polise “Başka ne yapabilirdik, elinde kaynar su vardı ve üzerime kaynar suyla geldi!” dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ, BIDEN TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın ardından yetkililer açıklama geldi ve 30 yaşındaki Sean Grayson kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkan adaylığından çekildiğini, yerini Harris’e bıraktığını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden da olaya dair olumsuz eleştirilerini dile getirdi.

Biden, "Bir anne, arkadaş, birinin kızı ve genç bir siyahi kadın olan Sonya Massey bugün hayatta olmalıydı. Sonya'nın bir polis memurunun ellerinde ölmesi bize siyahi Amerikalıların çoğumuzun yaşamadığı şekilde, güvenlikleriyle ilgili korkularını hatırlatıyor" açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri