Abdülkadir Selvi AKP’nin Can Atalay kararının ne olacağını açıkladı

İktidara yakın gazeteci Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP'nin Can Atalay konusunda takınacağı tavır hakkında flaş bir kulis bilgisi aktardı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin hukuksuzca düşürülmesinin “yok hükmünde” olduğuna hükmetmesinin ardından TBMM’de Cuma günü olağanüstü bir toplantı yapılacak.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin bu toplantıda nasıl bir tavır takınacağına ilişkin kulis bilgilerini köşe yazısında paylaştı. Selvi, AKP’nin 3 ana gerekçe öne süreceğini ifade ederek "Tahliye edilip, yemin ederek görevine başlaması beklenmiyor" ifadesini kullandı.

"Bu işlerin başından beri bir iklim meselesi olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Normalleşme süreci devam etmiş olsaydı, bugün farklı bir durumu konuşuyor olurduk" ifadelerini kaydeden Selvi, bazı haber sitelerinin Can Atalay’ın tahliye edileceğini ve 16 Ağustos’ta Meclis’te yemin edip görevine başlayacağını yazdığını belirterek “Peki öyle mi olacak? Öyle olmayacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay, TİP'ten Hatay Milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmemişti. Konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasının ardından AYM, Can Atalay için hak ihlali kararı verdi fakat İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı tanımadı ve tahliye talebini reddetti. Yargıtay da AYM’nin kararını kabul etmedi ve Atalay’ın tahliyesi yönünde bir adım atılmadı.

Gündem Haberleri