Abdüllatif Şener'in oğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi!

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in ananesini öldürmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Eski bakan ve aynı zamanda AKP kurucuları arasında yer alan Abdülatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener Ankara'da ananesi Leyla Çetiner'i silahla vurması sonucu ölümüne neden olmuştu.

Akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia edilen Bedirhan Şener'in Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilerek, 3 hafta süreyle gözetim altına alınmasına karar verilmişti.

Hastanenin raporuna göre, “gözlem altına alınan şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının ya da zayıflığının bulunmadığı, Türk Ceza Kanunu’nun “akıl sağlığıyla” alakalı maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkça Bedirhan Şener hakkında anneannesi Leyla Çetiner’i silahla öldürdüğü gerekçesiyle yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Şener’in “üst soya karşı kasten öldürme”, “üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 14 yıldan 23 yıla kadar hapsi istendi.

Gündem Haberleri