Adnan Oktar davasında gelişme: Savcı ve hakimler ilk kez sanık oldu!

Adnan Oktar davasında savcı ve hakimler ilk kez sanık olarak yargılanacak. Yargıtay, bu kişilerin örgütle bağlantıları nedeniyle duruşmalara çıkarılacağını duyurdu.

Adnan Oktar silahlı suç örgütü davasında önemli bir dönemeç yaşandı. Örgütle bağlantıları sebebiyle bazı savcı ve hakimler, ilk kez yargı önüne çıkarılacak. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı H.S., İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi eski üyeleri A.M., D.B., R.Y., ve eski savcı A.P.'nin sanık olarak yargılanacağını duyurdu. Bu gelişme, Oktar örgütünün yargıdaki etkilerine dair ilk dava olma özelliği taşıyor.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK SUÇLAMASI

Önümüzdeki günlerde başlayacak duruşmalarda, örgütün mağdur ettiği yedi kişinin de müşteki olarak yer alacağı bildirildi. Sanıklara, savcı ve hakimlik görevlerini örgütün çıkarları için kötüye kullanma suçlaması yöneltildi. Oktar’ın cezasının Yargıtay’da kesinleşmesinin ardından, örgütün yargı ayağına yönelik açılan bu dava, adaletin sağlanması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gündem Haberleri