Ahmet Şık'a linç girişimine Saray'dan destek geldi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, TBMM'de yaşanan linç girişimine destek vererek, "Burası TBMM, hakaret edersen cevabını alırsın" dedi. AKP'li milletvekillerinin TİP'li Ahmet Şık'a saldırısı sırasında birçok milletvekili yaralandı.

16 Ağustos 2024 Cuma günü TBMM’deki olağanüstü oturumda yaşanan linç girişimi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu’nun desteğini aldı. TİP milletvekili Ahmet Şık’ın AKP milletvekillerine yönelik sert sözleri üzerine, AKP'li vekil Alpay Özalan tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Şık, linç edilmek istendi. Olayın ardından birçok milletvekili da kavgada yaralandı.

Köroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meclis'te yaşanan kavgayı haklı çıkararak, "Burası TBMM, dingonun ahırı değil, hakaret edersen cevabını alırsın" ifadelerini kullandı. Köroğlu, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay'ı da "terörist" olarak nitelendirerek gerginliği artıran açıklamalarda bulundu. Bu olaylar, Türkiye'deki siyasi tansiyonu daha da yükseltti.

Gündem Haberleri