AKP en düşük oy oranında! Dikkat çeken anket yayınlandı

MetroPoll Araştırma’nın yaptığı temmuz ayı anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. AKP’nin en düşük oy oranına gerilerken CHP, AKP’nin önünde yer aldı.

Halk TV’nin konuğu olan MetroPOLL Araştırma Direktörü Özer Sencar, kurumunun yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı. MetroPoll Araştırma’nın gerçekleştirdiği temmuz ayı anketinden dikkat çeken sonuçlar geldi. Ankete göre, CHP AKP’nin 7,5 puan önünde yer alırken AKP’nin en düşük oy oranına gerilediğine dikkat çekildi.

"AKP'Yİ CHP BİLE KURTARAMAZ"

Özer Sencar, AKP’nin bir ayda 6 puan birden gerilediğini ifade ederek "CHP şu an AKP’den 7 puan önde. Temmuz ayında ücretliler beklenti içindeydi hiçbir şey alamadılar. Her 100 kişiden 81’i ‘Ekonomi kötü yönetiliyor’ diyor. Ekonomi böyle giderse AKP'yi CHP bile kurtaramaz" açıklamasında bulundu.

Söz konusu ankette, kararsızlar dağıtılmadan CHP'nin oyu yüzde 23.5, AKP'nin oyu ise yüzde 18 olarak hesaplanırken kararsızlar dağıtıldığında CHP'nin oyu yüzde 33.8, AKP'nin oyu yüzde 26.1 olarak ölçüldü.

ARADAKİ FARK 0.4 PUANDI

Araştırma şirketinin haziran ayında yaptığı ankette, CHP, AKP'nin sadece 0.4 puan önündeydi. Temmuz ve hazirana ait veriler kıyaslandığında, CHP oyunu 1 puan artırırken AKP ise toplamda 6.3 puan kaybetti.

Gündem Haberleri