AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın: 'Instagram yasağı kısa sürede kalkacak'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın, 2 Ağustos'ta uygulamaya konan Instagram yasağının kısa sürede kalkmasını beklediklerini duyurdu. Yalçın, sosyal medya platformlarının Türkiye'nin kurallarına uyması gerektiğini vurguladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın, Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 Ağustos'ta uygulamaya konan yasak halen devam ederken, Yalçın, yasağın kısa sürede kalkmasını beklediklerini söyledi. Katıldığı canlı yayında, Instagram'ın ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye'nin kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Bu mesele uzun süredir Türkiye'de tartışılıyor. Instagram sosyal medya tartışmalarının dışında değil. Ancak mesele daha geniş. Mecraların kısıtlanması arzu ettiğimiz bir durum değil," dedi.

'ŞİRKETLER TÜRKİYE'YE UYACAK'

Yalçın, sosyal medya şirketlerinin çoğunun ABD merkezli olduğunu ve Türkiye’den çeşitli kazançlar elde ettiklerini belirterek, bu şirketlerin Türkiye'nin hukuk kurallarına saygılı olmaları gerektiğini ifade etti. "İnternet üzerinden iletişim özgürlüğünden bahsederken, hukukun uyup uyulmadığı konusunu göz ardı edemeyiz. Türkiye'nin herhangi bir mecra ile alıp veremediği olamaz. Şirketlerin Türkiye'nin kurallarına uyması gerekir," diye konuştu.

YASAK KISA SÜREDE KALKACAK

Ayrıca, İngiltere'deki benzer durumları örnek vererek, Türkiye'nin de egemen bir devlet olduğunu ve kanunlarına göre hareket etme hakkına sahip olduğunu belirtti. Yalçın, müzakerelerde olumlu ilerlemeler kaydedildiğini ve şirketlerin kurallara uyacağına dair taahhütte bulunacaklarını, bu nedenle yasağın kısa sürede kalkacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Gündem Haberleri