AKP’li belediyeden 12 milyonluk Kuran kursu harcaması

Dev bütçesi ve yaptığı lüks harcamalarıyla sık sık eleştiri oklarının hedefi olan Diyanet için kamu kaynakları seferber edilmeye devam ediyor. AKP’li Melikgazi Belediyesi, Kuran kursu inşası için kolları sıvadı.

Kendisine verilen dev bütçesiyle, yaptığı lüks harcamaları ve son dönemdeki hac ayrıcalığın dair skandallarla tepkilerin odağı haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı için tüm kamu kaynakları seferber ediliyor. 2024 yılına 91,8 milyar TL bütçe ile başlayan Diyanet, ocak-haziran döneminde ise 46,7 milyar TL harcama yaptı.

AKP’li Hacı Mustafa Palancıoğlu yönetimindeki Kayseri Melikgazi Belediyesi, kaynakları ile Kuran kursu inşa etmek için hazırlığa başladı.

12,5 MİLYON TL’LİK ANLAŞMA

Melikgazi Belediyesi 16 Temmuz günü, ‘‘Kocatepe Mahallesi 16949 Ada 2 Parsele Kuran Kursu Yapılması İşi” ihalesi gerçekleştirdi. İhale kapsamında 15 milyon 260 bin 666 TL’lik harcama göze alınırken Melikgazi Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan ihale 7 Ağustos günü karara bağlandı.

Melikgazi Belediyesi tarafından oluşturulan ihale komisyonu, verilen teklifleri inceleyerek Raif Çağırman isimli isteklinin teklifini uygun buldu. Bu kapsamda belediye ile Çağırman arasında 12 milyon 571 bin TL’lik anlaşma yapılırken sözleşme 7 Ağustos günü imzalandı.

Pendik Belediyesi de 22 Mayıs günü, “2024 yılı 4-6 yaş kurs malzemeleri alımı” ihalesi ile Diyanet'in 4-6 grubu Kuran kurslarını baştan aşağı döşedi. Belediye, 6,5 milyon TL’lik anlaşma kapsamında ilçedeki 4-6 yaş Kuran Kursları’na 17 kalem malzeme temin etti.

Diyanet’e kamu kaynakları ile sağlanan ayrıcalıklar, belediyeler ve valilikler ile de sınırlı kalmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Diyanet’in Kuran kurslarına giden çocukların ailelerine milyonlarca liralık yardım yaparken Bakanlık tarafından yapılan ödemeler, 2024 yılının nisan ayı itibarıyla 24,8 milyon TL olarak kaydedildi.

Gündem Haberleri