AKP'li belediyelerin SGK borçları için arsa sattığı ortaya çıktı

AKP’li Esenler Belediyesi’nin, SGK borcunu ödeyebilmek için bazı arsaları satışa çıkardığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li belediyeleri hedef alarak “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borçlarını ödeyin” ifadelerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçmiş ve bazı CHP’li belediyelerin banka hesaplarına haciz gelmişti.

Gözler AKP’li belediyelere çevrilmişken AKP’li belediyelerin SGK borçlarını ödeyebilmek için belediyeye ait taşınmazları satışa çıkardığı açığa çıktı. AKP’li Pendik Belediyesi, geçtiğimiz ay Meclis’ten, SGK borçlarına karşılık, okul alanı olarak ayrılmış olan 8 parseli Maliye Hazinesi’ne devretmek için karar aldı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz'ün aktardığına göre; daha sonra ise, AKP’li Esenler Belediyesi’nin iştirakindeki ESPER AŞ. isimli şirketin SGK borçlarını ödeyebilmek için 158.4 milyon TL değerindeki 16 taşınmazı SGK’ye devrettiği ortaya çıktı.

Esenler Belediyesi CHP Meclis üyesi Murat Pınar, konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, “İktidar CHP’li belediyelerin yönetilemediğine yönelik bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak AKP’li belediyeler SGK primini ödeyemeyecek durumda” ifadesini kullanarak ilerleyen zamanlarda belediyelere dair tablonun netleşeceğini ifade etti.

Gündem Haberleri