AKP’li Sincan Belediyesi kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı

Ankara’da AKP’li Sincan Belediyesi, kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. 57 mahallesi bulunan Sincan’da, belediyenin yalnızca 5 kreşi olduğu da açıklanırken verilen karara tepki yağdı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde, AKP’nin yeniden kazandığı ve 1994 yılından bu yana Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AKP’li belediye başkanları tarafından yönetilen Sincan Belediyesi, kreş ücretlerine yüzde 100 zam kararı aldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın aktardığına göre, Sincan Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nun 2024-2025 eğitim öğretim yılı aylık kreş ücreti teklifi konuşulurken belediye yönetimi, 3 bin 500 TL olan kreş ücretinin 7 bin TL’ye çıkarılmasını talep etti. Söz konusu teklif, CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi ve kreş ücreti 3 bin 500 TL’den 7 bin TL’ye çıkarıldı.

Diğer yandan, nüfusu 500 bini aşan ve 57 mahallesi bulunan Sincan’da, belediyenin yalnızca 5 kreşi olduğu belirtildi. Sincan Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Çağrı Eryılmaz, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Belediye yönetimi kreş ücretine TÜİK’in enflasyon oranından bile fazla zam yaptı. Sincan halkının büyük bir kısmı asgari ücretle geçiniyor. Ancak belirlenen yeni kreş ücreti asgari ücretli yurttaşlarımızın ödeyemeyeceği bir tutar.” ifadelerini kullandı.

Sincan’ın ekonomik gelir düzeyi düşük olan ve 25 merkez mahallesi, toplamda da 57 mahallesi olan bir ilçe olduğunu belirten Eryılmaz, belediyesinin sadece 5 kreşinin olduğunu iletti. Eryılmaz, “Bu ayıp mevcut belediye yönetimine ve yıllardır Sincan’ı yöneten zihniyete aittir. Sincan halkı şunu bilsin ki yüzde 100’lük zam bizim itirazlarımıza rağmen AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilmiştir” söyleminde bulundu.

KURA ÇEKİLİYOR

Diğer taraftan, Sincan Belediyesi’nin yaptığı duyuruda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kreş başvurularının başladığı duyuruldu ve “Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıtların belirlenmesi için Lale Konferans Salonu’nda noter huzurunda çekiliş gerçekleştirilecek. Kesin kayıtlar 5-9 Ağustos tarihinde yapılacak” açıklaması yapıldı.

Gündem Haberleri