AKP'nin kalesinde üreticiler isyan etti: Sahipsiz kaldık

Çiftçilerin yaptıkları protestonun ardından bir tepki de AKP’nin kalesi Kayseri’de süt üreticilerden geldi. Akkışla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cezayir Baytekin, selerinin duyulmadığını ifade ederek “Sahipsiz kaldık” dedi.

AKP’nin kalesi Kayseri’de süt ve süt ürünleriyle tanınan Akkışla ilçesindeki süt üreticileri AKP’nin tarım politikalarına isyan etti. Hayvan ithalatına tepki gösteren üreticiler, sütlerinin de para etmediğini belirterek Tarım Bakanı’na seslendi.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Akkışla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cezayir Baytekin, “Bağırıyoruz, sesimiz yine duyulmuyor. Sahipsiz kaldık. Bize sahip çıkan bir Tarım Bakanı yok. ‘Hem milli hem yerli’ diyerek yola çıktılar lakin 12 bin kilometreden, Uruguay’dan hayvan getirip et piyasasını düşürdüler. “ ifadelerini kullandı ve çiftçinin mağdur olduğunu vurguladı.

Baytekin, “Kendi malıma hırsızlık yapmaya teşvik ediyorlar” dedi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise, Kayseri’de süt ve süt ürünleriyle tanınan Akkışla ilçesindeki süt üreticileriyle bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi.

“ŞU ANKİ DURUM İÇLER ACISI”

Genç, gıda güvenliğinin milli savunma meselesi olduğunun altını çizdi ve “Akkışla hayvancılığın merkezi, yoğurduyla, sütüyle meşhur ancak şu anki durum içler acısı” ifadelerini kaydetti. CHP’li Genç’e sorunlarını anlatan Akkışla Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cezayir Baytekin, AKP iktidarının hayvan ithalatını eleştirdi.

Devletin referans fiyat açıkladığını ve bu fiyatın 14,65 lira olduğunu belirten Baytekin, “ Şu anda biz 12 liraya hatta 11 liraya, 10 liraya sattık. Bizim ufak ilçemizin bile günlük 28 ton sütü var. Birileri bundan çok güzel rant sağlıyor. Bakın etrafımızda bir tane genç yok.” dedi.

“ÜRETMEYEN BİR DEVLET BATMAYA MAHKUMDUR”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenen Baytekin, “Ben inekleri besleyeceğim ki sizler yiyeceksiniz. Ben buradaki 40 hayvanımı satsam, gidip 2 tane daire alsam ne kaybederim? Lakin biz üretmek istiyoruz. Üretmeyen bir devlet batmaya mahkumdur.” açıklamasında bulundu.

“Bırakıyorum ben bu işi desem et para etmiyor. Eti 250 liraya alıyorlar, kasapta 500 liraya satıyorlar.” ifadelerini kaydeden Baytekin, “Uruguay’dan hayvan getirene kadar, gel benim işletmemden danamı al”

Gündem Haberleri