AKP’nin kurucusu partisinin yaptığı vahim hatayı açıkladı

AKP’nin kurucularından Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, AKP-MHP ortaklığına en başından beri karşı olduğunu dile getirirken "AKP, MHP'nin esiri olmuş durumda." ifadelerini kaydetti.

AKP’nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, partisinin MHP ile kurduğun ortaklığa ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Çelik, "AKP'nin kendisini böylesine küçük bir partiye mahkum etmesi AKP'ye yakışmıyor" ifadesini kullanarak partisini eleştirdi.

"AKP, MHP'NİN ESİRİ OLMUŞ DURUMDA"

KRT'de katıldığı yayında konuşan Hüseyin Çelik, en başından beri AKP ve MHP ittifakına karşı olduğunu ve bu ittifakın vahim olduğunu belirten Çelik, “AKP, MHP'nin esiri olmuş durumda şu anda. Bunu kesinlikle tasvip etmiyorum ve her vesile hem dost meclisinde, hem de muhataplarımla konuştuğum zaman bunu çok açık söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

MHP’nin koalisyonun küçük ortağı değil büyük ortağı olduğunu ifade eden Çelik, “Çünkü MHP'nin istemediği bir şey olmuyor. AKP'nin kendisini böyle bir küçük partiye mahkum etmesi, açıkçası AKP'ye yakışmıyor." açıklamalarında bulundu.

ÇELİK’TEN KÜRTÇE TEPKİSİ

Çelik, konuşması sırasında Mardin ve Batman belediyelerinin yaya geçitlerine yazdırdığı, Kürtçe 'Önce yaya' sözlerinin silinmesini de sert bir dille eleştirdi.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu da MHP ortaklığının bir sonucudur. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına! Osmanlı devleti dağıldı. Türklere ihanet etmeyen tek müslüman kavim Kürtlerdir. Kürtler 1. Dünya Savaşı boyunca Türklerle beraber oldular. İstiklal savaşında da birlikteydiler.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Said olayının bahane edilerek Kürtlerin yok sayıldığını ifade eden Çelik, “PKK’yı ayrı bir şey olarak değerlendiriyorum ben. Ben hayatım boyunca PKK’ya, faaliyetlerine iğnenin ucu kadar sempati duymadığım gibi hep nefret ettim. Ama eğer siz bütün Kürtleri PKK’lı görür ve öyle değerlendirirseniz, tarihin en büyük hatasını yaparsınız." söyleminde bulundu.

Gündem Haberleri