Ali Erbaş’ın eşinin 5 kere kurasız hacca gittiği ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’a ayrıcalık tanındığı ortaya çıktı. Toplamda 2,5 milyon kişi sıra beklerken Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın kimi zaman koruma polisini de yanına alarak beş kere kurasız bir biçimde hacca gittiği öğrenildi.

Birçok kurumdan daha fazla olan dev bütçesiyle ve yaptığı lüks harcamalarıyla sıklıkla eleştiri oklarının hedefi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı ayrıcalıklarla da gündem yarattı. Milyonlarca yurttaş hac sırası beklerken onlarca kişiyi, “mücamele” adı verilen özel vizeyle hacca götüren Diyanet, tartışmalı bir uygulamaya daha imza attı.

VIP umre turu ile gündeme oturan Diyabet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, defalarca kurasız hacca gitti. 2017 yılında başkanlığa atanan ve Diyanet İşleri Başkanı olarak ilk haccını 2018 yılında yapan Ali Erbaş, gittiği 5 hacca eşini de götürdü. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş 2018, 2019, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Erbaş’a eşlik ederek hac için Mekke’ye seyahat etti. Seher Erbaş, 2020 ve 2021 yıllarında Covid-19 salgını sebebiyle Mekke’ye gidemedi.

"KENDİLERİNE EMANET EDİLENE NASIL SAHİP ÇIKIYORLAR?"

Suudi Arabistan’ın, COVİD-19 salgını nedeniyle hac sözleşmelerini askıya almasıyla hacca gidemeyen Seher Erbaş’ın, bazı dönemlerde umre için Suudi Arabistan’a gittiği belirtildi. Seher Erbaş’ın 2024 yılında umre için 2, hac için 1 defa olmak üzere toplamda 3 kere Suudi Arabistan’a gittiği belirlendi.

Diyanet kaynakları, Ali Erbaş ve Seher Erbaş’ın hac ve umre ziyaretlerinde Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde sadece kendilerine tahsisli suit odada kaldığını ifade ederken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşinin hac dönemlerinde servis elemanlarından aşçılara kadar geniş bir kadronun görevli olduğu ve çiftin en özel ikramların yapıldığı yerde konakladığı aktarıldı. Diğer yandan Seher Erbaş’ın, koruması Z.H’yi de Suudi Arabistan’a götürdüğü ileri sürüldü.

Din İşler Yüksek Kurulu’nun ‘‘Hac kimlere farzdır?’’ sorusunu, ‘‘Hayatında bir defa hac yapmış olan Müslümanın bir daha haccetmesi gerekmez’’ ifadesiyle cevapladığını hatırlatan Diyanet kaynakları, “Seher Erbaş, beş defa kurasız hac yaptı. Seher Erbaş’ın Ataşelik’te kaldığı suit oda Mekke’deki en ünlü otelden daha lüks. O otelde bu yıl hac 61 bin 500 riyal idi. Türk parası ile 540 bin TL… Bu ödemelerin yapılıp yapılmadığı meçhul. Vatandaşa vaazlarda, ‘Yalan söylemeyin, emanete hıyanet etmeyin’ tavsiyesinde bulunanlar, kendilerine emanet edilenlere ne derece sahip çıkıyorlar, bakmak gerekir.’’ açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri