Ali Yerlikaya 729 bin Suriyelinin kayıp olduğunu itiraf etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de bulunan 3 milyon Suriyelinin 729 bininin yanlış adres beyan ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'İnsan Hakları Eğitim Programı' çerçevesinde "Sosyal Politikalar ve İnsan Hakları" konusunda sunum yaptı. Yerlikaya, Türkiye’de bulunan göçmenler hakkında dikkat çeken veriler paylaşırken bir skandalı da itiraf etti. Yerlikaya, göçmenlerin adres beyanlarına ilişkin yapılan denetimlerin sonuçlarını ilk defa paylaştı.

729 BİN SURİYELİ KAYIP

Ali Yerlikaya, Türkiye’de bulunan 3 milyon 103 bin Suriyeliden 729 bininin beyan ettiği adreste bulunmadığını ifade etti ve bu şahıslara, adreslerini güncellemeleri için 90 günlük süre verildiğini kaydetti. Yerlikaya, verilen sürenin sonunda adres güncellemelerini yapmayan göçmenlere ek 2 ay daha süre tanıyacaklarını aktardı.

HİZMETLER ASKIYA ALINACAK

Adreslerini güncellemeyen kişilere Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde uyarılar gönderildiğini belirten Yerlikaya, yapılan uyarılara rağmen adreslerini güncellemeyenlere verilen hizmetlerin askıya alınacağını iletti.

Bu kişilerin, sağlık ve eğitim gibi kamu hizmetlerinden faydalanamayacağını ifade eden Yerlikaya, "3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin adresinde bulunmadığını gördük. Türkçe, İngilizce, Arapça uyarı gönderdik. Dedik ki 'Madem bizim ülkemizde yaşıyorsunuz adresini güncelle.' 90 günü geçtikten sonra 2 ay daha süre veriyoruz. Sonra vermiş olduğumuz tüm hizmeti askıya alıyoruz. Askıya aldığımız zaman okuldan faydalanamaz, sağlıktan faydalanamaz hiçbir şekilde." açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri