Almanya'ya girmek için sahte vize alınabiliyor iddiaları gündeme bomba gibi düştü!

Pek çok insanın vize reddi aldığı Almanya'ya sahte vizeyle girmenin mümkün olduğu iddiaları Alman kamuoyunda tepkilere yol açtı

Son yıllarda Türkiye'den pek çok insanın yurt dışına, Avrupa'ya; özellikle de Almanya'ya göç etme motivasyonu var. Uzun zamandır da Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesine Türkiye'den çok sayıda insan göç etti. Özellikle Almanya Schengen vizesi için başvuran Türk vatandaşlarına randevular haftalar sonrasına veriliyor ancak Focus dergisinin haberine göre, Federal Dışişleri Bakanlığı’nın emriyle; Almanya’nın diplomatik temsilciliklerinin sahte belgeleri kabul ederek Afganistan'dan, Pakistan'dan, Suriye'den, bazı Afrika ülkelerinden ve Türkiye’den birçok kişiye vize verdiği öne sürüldü.

İddialardan sonra Berlin ve Cottbus savcılıkları devreye girdi ve Alman Büyükelçilik ve Konsolosluklarına Federal Dışişleri Bakanlığı’ndan kim veya kimlerin emir verdiğini soruşturmaya başlansa da Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “Vize verilmesinde yasalara ve kurallara uyulmaktadır” açıklamasında bulundu. Bakan sözcüsü yanı sıra, sahte belgelerle uygunsuz vize suçlamalarının ve soruşturmaların sadece 19 işlemi kapsadığını, bu yüzden de bir vize skandalından bahsedilemeyeceğini dile getirdi.

Tüm bunların dışında 2021'de Taliban'ın Afganistan'daki iktidarı devirip kontrolü ele geçirmesinden sonra Almanya’nın Afganistan’daki diplomatik temsilciliklerinde çalışan Afganların aileleriyle birlikte vizesiz veya pasaportsuz Almanya’ya getirildikleri söylendi.

80 BİN İŞ VİZESİ

Almanya Dış İşleri Bakanlığı ayrıca bu yıl 80 bin iş vizesi verdiğini duyurdu. 2023 yılında 157 binden fazla kişinin Almanya vizesi aldığı, 79 binin de kalifiye çalışan olduğu ifade edildi.

Gündem Haberleri