Altındağ Belediye'sinde binlerce köpeğin katledildiği görüntüler ortaya çıktı!

AKP'nin bir süredir gündemden düşürmediği sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasa tasarısının kabulünün ardından belediyelerden toplu mezar görüntüleri gelmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Niğde belediyesinde sokak köpeklerinin toplu mezarlara gömüldüğü görüntüler ortaya çıkarken benzer bir durum bugün Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana geldi. Toplu mezarların açıldığı ve binlerce köpeğin katledildiği görüntüler ortaya çıkarken konuya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Söz konusu yasa tasarısının kabulü halk arasından büyük tepki toplarken toplu mezarların açıldığı görüntüleri toplumda rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.
Ankara'nın Altındağ ilçesinin Kavaklı köyünde yaşanan olayda binlerce köpeğe toplu mezar açıldığı görüntüler yurttaşlar tarafından ortaya çıkarıldı. X hesapları üzerinde yayınlanan görüntüler üzerine yurttaşlar, Altındağ'da katliam var hastagi ile duruma tepki gösterdi.

Öldürülmüş halde bulunan binlerce köpeğin bulunduğu alanda yaşayan yurttaşlardan çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, o bölgede yaşayan bir kişi, yasa tasarısının kabul edilmesinin hemen ardından harekete geçen Altındağ Belediye'sinde binlerce köpeğin katledildiğini söyledi.

Bölgede yaşayan Volkan Koç, "Bu öldürdükleri canlıların üzerine toprak bile atmaya tenezzül etmemişler. Hayvanlar bir çöp gibi üst üste attıkları çukurlara doldurulmuş. Onlarca çukur var burada. Üzerleri yeni kapatılmış birçok mezar var. Barınağın içinde köpek dahi kalmamış" dedi.
Yasanın kabul edilmesinin ardından iştahlarının kabardığını söyleyen başka bir bölge sakini ise, "Yasa ile birlikte iştaha geldiler. Hayvan öldürmek için resmen sokaktaki köpeklere saldırır vaziyette geziyorlar. Aldıkları köpekleri asla barınaklara sokmuyorlar. Daha barınağa girmeden öldürüp çukurlara gömüyorlar. Bunlar bizim görebildiklerimiz. Şu an toprağın altında da bir sürü hayvan cesedi olduğunu düşünüyoruz. Binlerce köpek olduğunu düşünüyoruz. Kepçe yeni girmiş buraya" ifadelerini kullandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE AÇIKLAMA

Olayın ardından X hesabı üzerinden açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye'si, söz konusu belediyenin Büyükşehir'e bağlı olmadığını vurgulayarak, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz." dedi.

6 GÖZALTI

Halk arasında büyük tepki toplayan olayın ardından 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan belediye personelleri ifadeleri alınmak üzere emniyete sevk edildi.

Gündem Haberleri