Anagold Madencilik bu defa da 440 işçinin işine son verecek!

İliç maden ocağında skandal olaylar yaşanmaya devam ediyor. Anagold için çalışan taşeron şirketin 440 işçiyi çıkarmak için bakanlığa başvurduğu öğrenildi.

13 Şubat günü İliç maden ocağında liç kayması sonucu 9 işçi hayatını kaybetmişti. Yaşanan facianın ardından maden ocağının aynı zamanda bir doğa katliamına neden olduğu ortaya çıkarken, bu durum kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Anagold Madencilikte yaşanan skandalların ardından çalışmaların durdurulduğu öğrenilirken 187 işçi işten çıkarıldı.

Bu defa da Anagold maden ocağında taşeron Çiftay firmasında çalışan 1400 işçiden 400 kişinin işine son vermek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Bianet'in haberine göre, hayvancılık ve tulum peyniri üretiminden geçimini sağlayan İliç halkı maden ocağı işletmeleriyle kirlenen topraklar nedeniyle maden ocaklarında çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Şirketin kapanması sonrasında bölge halkının hayvancılığa geri dönme şansı bulunmuyor.

Gündem Haberleri