Ankara'da orman yangını Bolu'ya sıçradı! | Son dakika

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Şahinler Köyünde başlayan orman yangını Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter gönderildi.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde meydana gelen orman yangınının Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan ormanlık alana sıçradığı belirtildi. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilirken bölgeye 2 tane de yangın söndürme helikopteri gönderildi.

BOLU'YA SIÇRADI

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın, hızla Gerede ilçesinde bulunan ormanlık alana yayılırken Bolu Valiliği, yangın hakkında bir açıklama gerçekleştirerek yangının Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sıçradığını aktardı.

Valilik, söndürme çalışmalarının sürdürğünü ve yangının kontrol altına alınması amacıyla bütün imkanların kullanıldığını iletirken ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor. Bölgedeki duman ve alevler büyük bir tehdit oluştururken, yetkililer yangının yayılmasını önlemek için varını yoğunu ortaya koyuyor.

Gündem Haberleri